maandag, 5 december 2022

Komende dagen winterregeling voor daklozen

DEVENTER – De winterregeling voor daklozen is van kracht met ingang van zaterdag 6 februari 17:00 uur. De temperaturen zullen vanaf zaterdag fors dalen tot ware temperaturen tussen de -5˚C en -11˚C met gevoelstemperaturen tot zelfs -19˚C.

Dit levert ontoelaatbare gezondheidsrisico’s op voor ‘buitenslapers’. De winterregeling loopt tot in elk geval vrijdag 12 februari.  

Het doel van de winterregeling is om tijdens winterse periodes de groep ‘buitenslapers’ te motiveren en aan te sporen om gebruik te maken van de beschikbare opvangmogelijkheden. Onderkoeling en bevriezing vormen een serieuze bedreiging voor de gezondheid. Daklozen zijn in koude periodes extra kwetsbaar, vooral als er ook sprake is van middelengebruik. Niet iedere dakloze maakt uit eigen beweging gebruik van de mogelijkheden tot opvang. Als het nodig is, haalt de politie mensen gedwongen van straat.

GGD IJsselland verzorgt de coördinatie van deze winterregeling. 

error: Content is protected !!