DEVENTER – ‘Ga je voor de moderne twist, of blijf je de jaren 70 trouw? De keuze is aan jou!’ Op 1 juli 2021 – aan de vooravond van het seizoen 2021/2022 – is het exact vijftig jaar geleden dat onze clubgeschiedenis een belangrijke wending nam. We vieren het niet, maar staan er op een speciale manier bij stil. Samen met je mede-supporters bepaal jij namelijk in welk uittenue we komend seizoen spelen!

FC Deventer werd het niet, FC Isala evenmin. Maar om de verse scheiding met de amateurtak luister bij te zetten, werd op voorspraak van toenmalig hoofdtrainer Barry Hughes ‘Eagles’ toegevoegd aan de clubnaam van de profs. En zijn fascinatie voor het paarse tenue van Anderlecht leidde tot een ingrijpende clubkleurwijziging: van rood-geel naar paars.

De toevoeging Eagles bleek een blijvertje. Nog steeds schalt het ‘We Are Eagles’ vol trots door De Adelaarshorst, de stadionnaam die eveneens begin jaren 70 gestalte kreeg. Ook het paars blijft tot op de dag van vandaag ingebed in de clubcultuur, ook al werd de clubkleurwissel eind jaren 70 ongedaan gemaakt. Paars bleef altijd clubkleur nummer drie.

Toch is het 50-jarig ‘jubileum’ van de ingrijpende gebeurtenis er niet één om groots te vieren. De abrupte scheiding van de amateurtak zorgde voor een gevoel van teleurstelling en onbegrip. Een gevoel dat bij sommigen nog decennia aanwezig bleef.

Gelukkig kunnen we stellen dat DVV Go-Ahead en Go Ahead Eagles de afgelopen jaren weer volop toenadering tot elkaar hebben gezocht én gevonden. Zo worden jubilea samen gevierd en is De Rielerenk de thuisbasis van de OldStars en het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles. En in zowel het grote Clubboek als het Voetbalplaatjesalbum van Go Ahead Eagles komt DVV Go-Ahead ruimschoots aan bod.

Echt vieren doen we het ‘jubileum’ dus niet, maar we staan er wel graag bij stil. Samen met de supporters. Samen zijn we immers gevormd door onze clubgeschiedenis, waar 1 juli 1971 een heel belangrijk moment in was. In samenwerking met Stanno hebben we daarom drie schitterende shirts ontworpen, vanuit het thema: 50 jaar, clubkleur drie. Kies je voor de moderne twist of blijf je het ontwerp uit de jaren 70 trouw? Die keuze is aan jou!