DEVENTER – Bij een metaalrecyclingbedrijf is vanavond brand uitgebroken. De zwarte rook van de brand is in Deventer goed te zien. De brandweer kan echter niet blussen omdat de eigenaar van het bedrijf de hulpdiensten geen toegang verleent.

De eerste melding van de brand aan de Danzigerweg kwam rond half zeven bij de brandweer binnen. Eenmaal ter plaatse bleek dat er in een container met oud ijzer brand was ontstaan.

De eigenaar wilde de brandweer echter niet op het terrein hebben en is zelf aan de slag gegaan om de brand te blussen. Onder meer door met een kraan aarde op de vlammen te storten probeert hij de brand te blussen.

Brandweer vertrekt
De aanwezigheid van twee waakhonden nodigde voor de brandweer ook niet echt uit om het terrein te betreden. Omdat de brandweerlieden niets konden betekenen, besloten ze weer te vertrekken. De zaak werd daarbij overgedragen aan de politie.

Veel mensen zijn op de brand afgekomen, de politie stuurde iedereen weer weg.