zaterdag, 20 april 2024
FOTO: Hans Noortman

Testlocatie coronavirus in Deventer verhuist en krijgt ademtest

FOTO: Hans Noortman

DEVENTER – De testlocatie COVID-19 aan de Hannoverstraat 2 in Deventer verhuist naar het Morrespand op Runshopping Centre de Snipperling. Vanaf vrijdag 12 maart kunnen mensen die zich willen laten testen op het coronavirus hier – op afspraak – terecht. In de nieuwe testlocatie komen 10 testlijnen, waarvan in de toekomst een aantal bestemd is voor het testen met de SpiroNose-test, oftewel de ademtest. “Wanneer we hier exact mee van start gaan, is nog niet bekend, maar we bereiden ons vast voor”, zegt Mariska Drewes, projectmanager Testen bij GGD IJsselland.

“De SpiroNose is een sneltest die binnen enkele minuten de uitslag geeft. Als het apparaat niet met zekerheid kan vaststellen dat de testuitslag negatief is, volgt altijd een PCR-test”, licht Drewes toe. De nieuwe testlocatie is geschikt voor deze en toekomstige testtechnieken. Naast Deventer komt in de testlocatie in Zwolle de mogelijkheid voor een ademtest en er volgt nog een derde locatie in de regio. Drewes: “Met het aanbieden van verschillende soorten testen, willen we aansluiten op de behoefte in de samenleving om je snel te kunnen laten testen.”

Onder één dak
Met de verhuizing naar het Morrespand in Deventer, komt de testlocatie onder één dak met de toekomstige vaccinatielocatie in Deventer. De locaties krijgen allebei een eigen in- en uitgang (vaccineren via de hoofdingang en testen via de rechterkant van het gebouw), zodat bezoekers elkaar niet kruisen. Drewes: “De locaties zijn gescheiden van elkaar ingericht. Het onder één dak werken heeft logistiek gezien veel voordelen. Denk aan bevoorrading en voorzieningen voor personeel.”

Coronatest? Alleen op afspraak
Een coronatest kun je alleen op afspraak laten doen. Bel hiervoor 0800 – 1202 (zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur) of maak je afspraak met je DigiD online via www.coronatest.nl. Via deze website kun je achteraf ook de uitslag van je test inzien.

Vorig artikelDeventenaar aangehouden voor autobranden op nieuwjaarsnacht
Volgend artikelColumn Marcel Schoemaker: Lachen
error: Content is beschermd!!!