DEVENTER – Wandelend smullen is het nieuwe uit eten gaan. Door heel Nederland worden er culinaire wandelingen georganiseerd en deze zijn in korte tijd ongekend populair geworden. Tasty Walk, organisator van dergelijke take-away proeverijen, zag in de eerste maanden van dit jaar de belangstelling explosief stijgen. Inmiddels is dit initiatief ook in Deventer gelanceerd.

Het succes van de wandelingen brengt weer wat positiviteit teweeg in de horecasector, die hard getroffen is door de coronacrisis. Naast wat extra omzet speelt ook het mentale aspect een grote rol, zegt Lex Ouburg, de initiatiefnemer van Tasty Walk: “Tijdens onze proeverijen kan de chef van een restaurant weer eens doen wat hij of zij het liefste doet, namelijk mooie gerechten samenstellen en mensen blij maken met het resultaat.” Die arbeidsvreugde slaat weer over op de wandelaars, die ieder weekend in grote getale boeken voor een middag wandelend uit eten gaan.

In Deventer hebben acht restaurants zich aangemeld voor deelname aan deze proeverij. Onder hen o.a. Hotel Finch, IJZ en SO, Parkcafé Mees en meer. Een take-away proeverij van zes gerechten kost 36 euro en is te boeken via www.tastywalk.com.