BUSSLOO – Dit voorjaar opent de populaire pop-up camping For-rest Glamp haar deuren op Bussloo. Het pop-up concept werd in 2020, als gevolg van de coronacrisis, voor het eerst in snelle tijd opgezet. Dit bleek een groot succes en dit jaar verplaatst het zich naar Bussloo voor een termijn van 3 jaar. De glamping wordt geopend in april en gaat zich richten op bezoekers die zoeken naar rust, comfort en ruimte in het groen.

 Crisis maakt vindingrijk. Zonder corona was de Winterswijker Jeroen Schreurs druk bezig geweest met foodtruckfestivals door het hele land. Daar kon een streep doorheen. Hetzelfde geldt voor streekgenoot Michael Wedel, die zijn brood verdient met het opbouwen van tentenkampen bij festivals als Lowlands en Pinkpop. Ook hij viel door corona ineens in een zwart gat. Samen bedachten ze het concept For-rest Glamp.

Het nieuwe glamping concept is gericht op vakantiegangers in eigen land zonder kinderen, die willen genieten van de mooie omgeving, de rust en van elkaar. Door de coronacrisis vieren veel Nederlanders hun vakantie dit jaar weer in eigen land. Dat geldt ook voor de meer avontuurlijk aangelegde vakantiegangers die anders een trip naar Bali hadden geboekt of een rondreis door Vietnam. Die doelgroep wil For-rest Glamp aanspreken. “Wij zijn er voor de gestrande wereldreizigers. Die van een beetje avontuur houden en het leuk vinden om ’s avonds bij het kampvuur te zitten met een speciaalbiertje. Die willen niet op een gewone camping zitten.”

Het nieuwe concept gaat zich vestigen aan de zuidelijke oever van Bussloo. De glamping bestaat uit ongeveer 50 accommodaties met eigen sanitair en zal jaarrond draaien. For-rest Glamp wordt een camping met een open karakter. Dit betekent dat het openbare karakter van het gebied zoveel mogelijk behouden blijft en wandelaars en fietsers te allen tijde een rondje kunnen blijven maken op Bussloo.

Samenwerking
De komst van de glamping biedt een positieve impuls voor het gebied, waarin ook de samenwerking wordt gezocht met de andere ondernemers op Bussloo. Het draagt bij aan de breed gedragen wens om Bussloo als recreatief cluster naar een hoger niveau te krijgen. Recreatieonderneming Leisurelands heeft op andere recreatiegebieden al samengewerkt met de initiatiefnemers en heeft het volste vertrouwen dat het concept op Bussloo een succes wordt.

Vorig artikelDeventer radio en TV vrijdagochtend even uit de lucht
Volgend artikelMag de horeca weer gezellig bij u thuiskomen? Dan wordt Pasen een eitje!