DEVENTER – STAAL Deventer is een stijlvolle mix van stoere materialen waarbij puur staal de absolute boventoon voert – we hoeven je dus vast niet uit te leggen waar dit gebouw zijn naam aan dankt. Verkoop appartementen gaat nog dit voorjaar van start.

STAAL staat voor vier markante gebouwen met appartementen en studio’s in het Havenkwartier Deventer. De oude industrie en de binnenhaven vormen de inspiratiebron. De gevels, balkons, trappen en passages van STAAL brengen de industriële sfeer tot leven. De woningen krijgen hierdoor een eigenzinnig karakter perfect passend bij het Havenkwartier. De plek waar wonen, werken en creativiteit bij elkaar komen.

Koopappartementen

Twintig stijlvolle urban apartments zijn door hun indeling licht en royaal. Het woonoppervlak van de drie ruime kamers is tussen de 75 en 90 m². De prijzen variëren van € 285.000 tot € 365.000. Er is één penthouse (€ 540.000). De gebouwen zijn stoer en de appartementen comfortabel en duurzaam. De gebouwen hebben vier woonlagen en bieden op de begane grond ruimte voor parkeren en kleine creatieve bedrijven. Bella Macchina, de garage en het naast gelegen La Bottega voor Italiaanse delicatessen krijgen een heel nieuw uiterlijk. Een van de vier gebouwen huisvest studio’s die te huur zijn.

Energieke omgeving

STAAL staat in het hart van het Havenkwartier tussen de grijze silo en het vm. DAVO-gebouw aan de Noordzeestraat en vlak bij de kofferfabriek, De Zwarte Silo en de nieuw te vestigen Yachtclub Valencia (ontwikkeling van Jackies, The Lemon Tree en No11). Samen met woningen van STAAL ontstaat er een nieuwe dynamiek op deze levendige plek voor wonen, werken en genieten.

Voor alle mensen die dicht bij het centrum en de historische binnenstad van Deventer willen wonen maar ook graag naar buiten willen om te recreëren en te sporten in het groen. Twee initiatieven kwamen bij elkaar: de herhuisvesting van Bella Macchina en de ontwikkelingsplannen van 1618 Vastgoed. STAAL wordt ontwikkeld door Gabriël Bosch, Meindert Pesman (1618 Vastgoed) en Hans Heilen. De architecten van Buro Duck tekenen voor het ontwerp.

Informatie en verkoop

De verkoop start nog dit voorjaar. Informatie op www.staaldeventer.nl