DEVENTER – De strip over de Familie Koek staat sinds maart 2018 wekelijks in Het Deventer Nieuws en deze week wordt de honderdvijftigste aflevering geplaatst. Tijd om nader kennis te maken met de familieleden en met de bedenker en tekenaar Reindert Meutstege uit Deventer.

Ma Koek is cultureel ingesteld en bezoekt daarom graag allerlei activiteiten in en rondom Deventer. Pa Koek gaat dan met haar mee, al zou hij liever lui op de bank blijven liggen met een pilsje. Hun tienerdochter is tegendraads en eigenzinnig, terwijl haar jongere broer graag kattenkwaad uithaalt. De familie heeft ook een snuggere hond met opvallend menselijke trekjes en dan is er nog de schoonmoeder die regelmatig op bezoek komt. Voornamen zijn er niet, simpelweg omdat de bedenker deze nooit nodig had.

Reindert Meutstege van ReinArt Cartoons tekent, naast de wekelijkse strip Familie Koek, ook diverse cartoons waarbij met een knipoog gereageerd wordt op de actualiteit. Verder maakt hij tekeningen in opdracht, zowel voor bedrijven als voor particulieren, bijvoorbeeld een karikatuur of speciale cartoon als cadeau voor verjaardag of jubileum. Veel tekenwerk is geplaatst op de website van ReinArt Cartoons waar ook alle afleveringen van de Familie Koek en veel Deventer cartoons te vinden zijn.

Kijk voor meer informatie op www.reinartcartoons.nl.

Vorig artikelAftrap Go Ahead Eagles – Roda JC twee uur eerder
Volgend artikelSpeciale Bevrijdingsvlag voor het Rode Kruis!