DEVENTER – De drie genomineerden voor de tweejaarlijks CultuurTalentprijs Deventer zijn bekend! De nieuwe prijs voor veelbelovende Deventer kunstenaars. Vanuit de Deventer gemeenschap zijn 11 voordrachten ingezonden.  Bij de beoordeling heeft de adviescommissie gelet op de artistieke ontwikkeling van de kunstenaars, de kwaliteit van het werk, en de culturele waarde van het werk voor de gemeente Deventer. Na rijp beraad heeft de commissie onderstaande kandidaten voor de prijs genomineerd.

Bart Koldewee – beeldend kunstenaar
Bart Koldewee is een uitzonderlijk kunstenaar, autonoom met een herkenbare abstracte beeldtaal. De adviescommissie roemt de strengheid van Barts grafische beeldtaal, dat het werk eigenzinnig en ook bijzonder maakt.

Bastiaan van Vuuren (artiestennaam Bastian Benjamin) – componist/producer/filmmaker
Bastiaan van Vuuren is een veelzijdig talent. Nog maar 21 jaar jong, heeft hij al een groot aantal producties op zijn naam staan. Op het snijvlak van beeld en geluid weet Bastiaan kunstenaars uit verschillende disciplines met elkaar te verbinden en te inspireren.

Uitgeverij Petrichor – kunst & literatuur
Uitgeverij Petrichor is een aanwinst voor boekenstad Deventer,  juist omdat Petrichor zich niet beperkt tot de traditionele functie van een uitgeverij als ‘doorgeefluik’ van het werk van anderen, maar daaraan overtuigend een heel eigen creatieve en artistieke component toevoegt.

De prijs, bestaande uit een geldbedrag van 4000 euro, is ter beschikking gesteld door de Deventer Cultuurclub, Jeannette Hollaarfonds, Stichting Rudolf H. Schmidtfonds, Stichting Erven Witteveen en Stichting Wesselings-Van Breemen. De organisatie is in handen van Kunstcircuit Deventer.
De uitreiking zal in juni plaatsvinden.