DIEPENVEEN – Vanaf heden is Diepenveen een nieuwe fiets- en wandelroute rijker. Het bijzondere hierbij is dat de routes niet alleen door onze prachtige omgeving gaan, maar dat er ook gesproken informatie wordt gegeven over bijzondere voorvallen.

Fiets- en wandelroute ‘Diepenveen 1940-1945’

De periode van de Duitse bezetting staat voor Diepenveen beschreven in het boek dat in 2020 door de Historische Vereniging Dorp Diepenveen en Omgeving is uitgebracht ter herdenking van 75 jaar vrijheid: Diepenveen 1940-1945. In de schaduw van het geweld. Omdat er weinig tastbaars uit die periode is overgebleven, heeft de Historische Vereniging gezocht naar een andere manier om dit stukje van onze dorpsgeschiedenis levendig te houden. Dat heeft geleid tot het uitzetten van een fiets- en wandelroute langs locaties die vanuit historisch oogpunt interessant zijn. Met de wandel- en fietsroute ‘Diepenveen 1940-1945’ wordt een beeld geschetst van wat zich destijds in en rond Diepenveen heeft afgespeeld.

Routes en informatie

De wandelroute gaat door het dorp en directe omgeving en duurt circa twee uur. De fietsroute gaat door het dorp en de wijdere omgeving en duurt circa drie uur. Op meerdere locaties langs de routes wordt audio-informatie verstrekt. De route en de informatie zijn beschikbaar via de app izi.travel op je smartphone en dan ‘Diepenveen 1940-1945’ selecteren. De app is gratis te downloaden in de App store en Google Play Store.