DEVENTER – Oproep voor alle zelfstandig wonende ouderen met eigen voordeur, die nu al meer dan een jaar in huis zitten en beperkt zijn in hun vrijheid en wel weer eens de deur uit willen. Schrijf een acht -tot tienregelige gedicht/tekst met als opdracht:

De deur mag weer wagenwijd open! Wat als EERSTE te doen als het coronavirus het land uit is en iedereen weer de deur uit mag en gaan en staan waar hij/zij wil. De titel van de tekst luidt: DE DEUR UIT!

Het idee is een aantal mensen hun tekst te laten voorlezen via hun voordeur. De tekst wordt opgenomen bij de deur door de cameraman Paul Tijhuis, op ‘Corona-afstand’. Deze montages zijn overdag en worden uitgezonden op lokale televisie en op alle YouTube kanalen. De datum van uitzending wordt spoedig bekend gemaakt. Mogelijk nog een fysieke presentatie elders tijdens of na Coronatijd. Datum wordt bekend gemaakt. Er kunnen 20 mensen meedoen.
Graag de tekst/gedicht voorzien van naam, adres en leeftijd inleveren vóór 1 mei 2021 bij Leny Stappers: lenystappers@hotmail.com