DEVENTER – In het kader van iets terugdoen voor de maatschappij, als blijk van waardering voor het zo lang volhouden van de coronamaatregelen, laat het Deventer Ziekenhuis komende maand vijf horecabedrijven uit Deventer iets lekkers bereiden voor het personeel dat in deze periode wel iets extra’s verdient. Win-win dus. De horecaondernemer kan even weer doen wat hij het liefst doet. En medewerkers van het ziekenhuis genieten van een welverdiende traktatie ‘van de zaak’.

Al ruim een jaar hebben we te maken met zware coronamaatregelen. Bedoeld om het virus te beperken en de zorg in de benen te houden. “Het is fijn om waardering vanuit de samenleving te krijgen. Maar we vinden het ook belangrijk om iets terug te doen. Voor horecaondernemers bijvoorbeeld. Die al zo lang hun deuren gesloten moeten houden”, vertelt Eric Kroon namens de Raad van Bestuur.

Sallandse aandacht
In deze regio kijken we naar elkaar om en helpen we elkaar. Samen met horecaondernemers uit de regio bedacht het Deventer Ziekenhuis het unieke concept ‘Smaakmakers in het ziekenhuis’. Waarmee we meer beleving aan ons eten en drinken geven. Eric: “We hebben horecabedrijven benaderd die ons eerder als “Smaakmaker” belangeloos geholpen hebben om iets lekkers te serveren aan patiënten. En die nu door de coronacrisis hun zaak hebben moeten sluiten en hun inkomsten hebben zien verdwijnen. Deze ondernemers mogen de komende maand weer even hun keuken in. Maar dan voor ons personeel, dat wederom alle zeilen bijzet voor de derde – en hopelijk laatste – coronagolf. Een aanmoediging én blijk van waardering die twee kanten uitgaat.”

De horecaondernemers die meedoen zijn Huis Vermeer, St. Tropez, Happy Tosti, Grand Café Samen en Brans Oesterzwamkwekerij.