DEVENTER – Aanstaande zondag, op 2 mei, speelt Go Ahead Eagles de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Op die dag is het precies 101 jaar geleden dat de club verhuisde naar de plek waar Go Ahead Eagles nu nog steeds speelt: hét Home of Football aan de Vetkampstraat. Ondanks de omstandigheden is het een jubileum dat Go Ahead Eagles heel graag samen met de supporters viert. Iets wat eigenlijk vorig jaar zou gebeuren in een volle Adelaarshorst, maar corona gooide toen roet in het eten. Of er volgende week zondag publiek aanwezig mag zijn, is nog steeds onduidelijk, maar een vol stadion zit er sowieso niet in. 

Actieweekend Om toch zoveel mogelijk trouwe supporters te verbinden, wordt komend weekend uitgeroepen tot het 100 jaar Vetkampstraat Actieweekend! Zaterdag en zondagochtend worden alle supporters die voor volgend seizoen hun seizoenkaart hebben verlengd/besteld hoogstpersoonlijk bezocht door een Go Ahead Eagles-ambassadeur! Ook spelers, stafleden en clublegendes rijden mee om de speciale 100 jaar Vetkampstraat Wedstrijdpakketten rond te brengen. 

In het pakket onder meer een zeer speciale uitgave van Matchday!, driedubbeldik en compleet uitgevoerd in de stijl van een van de meest legendarische wedstrijden aan de Vetkampstraat: het thuisduel met Celtic in 1965. Verder onder meer een hapje, een drankje en een mooie 100 jaar Vetkampstraat-kaart. 

Retrotenue De spelers van Go Ahead Eagles treden tegen Helmond Sport aan in een prachtig retrotenue, dat gebaseerd is op het tenue dat gedragen werd tijdens de eerste wedstrijd aan de Vetkampstraat in 1920. Voor dit speciale retrotenue zocht Go Ahead Eagles nog één keer de samenwerking met hummel, dat ruim 30 van de 100 Vetkampstraatjaren de kledingsponsor was. Inmiddels is dit Stanno, een ander merk waar Deventrade official supplier van is. 

Speciaal voor de jubileumwedstrijd tegen Helmond Sport hebben alle tenuesponsoren van Go Ahead Eagles – Jumper de diersuper, Pouw, Vierhouten Groep, Hartholt Olie, Loodgietersbedrijf M. Kramer en Henk van Tongeren Water & Techniek – eenmalig afstand gedaan van hun uitingen op het wedstijdtenue. 

Jubileumkrant 100 jaar Vetkampstraat Go-Ahead – VOC was op 2 mei 1920 de eerste wedstrijd op de huidige locatie aan de Vetkampstraat. In de eeuw die daarop volgde, groeide Go Ahead (Eagles) uit tot een prachtige volksclub. In honderd jaar tijd transformeerde de eerste houten tribune tot De Adelaarshorst, waar vele rood-gele generaties de afgelopen decennia genoten van heroïsche voetbalgevechten. Het leverde talloze memorabele verhalen op. 

Een deel van die verhalen is te lezen in de jubileumkrant ter ere van 100 jaar Vetkampstraat, die vanaf maandag 26 april huis-aan-huis wordt verspreid in zes verschillende verspreidingsgebieden: Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Voorst, Lochem en Olst-Wijhe