DEVENTER – Alle 100 jaar Vetkampstraat Wedstrijdpakketten zijn vergeven, nog voordat het Actieweekend is begonnen. Dat is de conclusie nu er binnen een week maar liefst 4.057 seizoenkaarten zijn verlengd of besteld.

“Toen we ons in de voorbereiding op deze actie bogen over het aantal nodige wedstrijdpakketten, hebben we goed gekeken naar de afgelopen seizoenen”, legt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Vorig jaar werd het absolute clubrecord gevestigd met 2.000 verlengde en bestelde seizoenkaarten na één week. Om helemaal veilig te zijn – dachten we – hebben we een verdubbeling toegepast voor het aantal wedstrijdpakketten: 4.000.”

Meteen vanaf de start van de seizoenkaartcampagne liep het storm. “We wisten dat onze supporters de trouwste van het land zijn, maar toch hebben ze ons weer verbaasd”, zegt Jan Willem van Dop. “Daarom moesten we in het websitebericht eerder deze week en op de sociale media gisteren alvast vooruitlopen op het ongelofelijke: dat alle 4.000 pakketten al vergeven zouden zijn voordat het Actieweekend zou starten. Dat is nu gebeurd. In allerijl bijbestellen voor het weekend was helaas niet mogelijk. Neem alleen al het schitterende programmabulletin op zeer speciaal retropapier, dat kost minimaal een week om te drukken.”