DEVENTER – Deventer Doet is er naast vrijwilligers, ook voor vrijwilligersorganisaties. Zij kunnen bij Deventer Doet terecht voor advies en ondersteuning, bijvoorbeeld via BestuurdersCentraal. Edith Starrevelt, manager bij Deventer Doet vertelt: ‘BestuurdersCentraal Deventer is een netwerk van bestuurders, ondernemers, overheid en onderwijs uit Deventer. Zij delen hun expertise om besturen van vrijwilligersorganisaties te ondersteunen bij hun taken.’

Ervaringsverhaal
Een organisatie die de hulp van Deventer Doet ervaren heeft is Buurtfabriek Voorstad. Buurtfabriek Voorstad zet zich volop in om, ondanks corona, toch het kloppend hart van Voorstad te blijven. Dat doet ze vanuit een nieuw pand en vanuit een solide financiële basis. Een groot verschil met een paar jaar geleden. De overgang van Villa Voorstad naar Buurtfabriek Voorstad was geen makkelijke stap, weten bestuursleden Frans Arntzen en Floor van den Bosch. ‘We hadden een goed draaiende organisatie opgezet in Villa Voorstad, met veel enthousiasme en betrokkenheid vanuit de wijk. Maar helaas waren de hoge kosten van het oude gebouw een te grote kostenpost voor ons en raakten we in een juridisch steekspel terecht met onze betaalde medewerkers. We wilden wel verder, maar hoe? De tips en begeleiding van Deventer Doet (toen VCD) zijn bepalend geweest voor waar we nu staan.’

Praktisch advies voor besturen
‘Bestuurscoaches Jos van Straten en Gerard Heuvelman adviseerden ons maakten inzichtelijk wat onze toekomstmogelijkheden waren. JPR Advocaten ondersteunde ons op juridisch vlak. Met Edith Starrevelt als onafhankelijke gespreksleider besloten alle bestuursleden uiteindelijk unaniem dat we opnieuw gingen beginnen, in een nieuw gebouw. De tips en begeleiding zijn de basis voor het succes van nu. Wij sparren nog regelmatig met onze coach Jos en met Deventer Doet. Bijvoorbeeld over hoe we vacatures aantrekkelijker maken, waar we ze moeten plaatsen (deventerdoet.nl/vacatures) of hoe we een diverser bestuur kunnen krijgen. En we zoeken de samenwerking op met andere partijen. Samen bereik je meer.’

Deventer Doet biedt vrijwilligersorganisaties via BestuurdersCentraal:

  • Gratis coaching door ervaren bestuurscoaches
  • Advies op juridisch, organisatorisch of financieel gebied
  • Communicatieadvies
  • Workshops en trainingen
  • Een frisse blik op je organisatie
  • Webinars en bijeenkomsten waarin besturen ervaringen en good practises met elkaar delen.

Vragen of nog beter, wil je meedoen? Mail naar: edith@deventerdoet.nl.

Meer info: www.deventerdoet.nl/bestuurderscentraal-overzicht.