DEVENTER – Aankomende zaterdag 8 mei organiseert Extinction Rebellion een fietsactie voor het klimaat. Met versierde fietsen, spandoeken, protestborden, toeters en bellen gaan ze fietsen in Deventer.

Met deze actie willen de rebellen van Extinction Rebellion opnieuw hun gezicht laten zien in de Stedendriehoek. Extinction Rebellion roept de overheid, en dus ook lokale overheden, op om de waarheid te spreken over de klimaatcrisis waarin we ons bevinden; om te doen wat nodig is en om burgers te laten beslissen over de klimaatmaatregelen die noodzakelijk zijn.

Met deze actie wil Extinction Rebellion ook meer burgers motiveren om zich aan te sluiten bij de wereldwijde beweging die klimaatactie eist van de overheid.

Waar en wanneer
Fietsers kunnen zich om 10.00 uur aansluiten bij de fietstocht op het Stationsplein in Deventer. Wie wil kan het hele rondje meefietsen. Ook zal er gespeecht worden om de noodzaak van klimaatactie over te brengen.

Opstand tegen uitsterving
De naam Extinction Rebellion laat zich letterlijk vertalen als:  opstand tegen uitsterving. Deelnemers aan XR zijn te vinden in alle lagen van de bevolking. Zij eisen van de overheid adequate maatregelen tegen de klimaat- en ecologische crisis, conform wat de wetenschap al decennia lang aangeeft. Ruim 1 miljoen plant- en diersoorten staan op het punt van uitsterven door toedoen van de mens. Ook onze eigen voedselvoorziening komt daarmee in direct gevaar. De klimaatcrisis draagt daar in belangrijke mate aan bij.

XR Deventer & omstreken is een van de veertig lokale afdelingen van XR Nederland. De beweging werd in oktober afgelopen jaar door dagblad Trouw op nummer 4 geplaatst in de jaarlijks verschijnende Duurzame 100 ranglijst.

Vorig artikelHet Kantoor: podium en thuisbasis voor vrouwelijke ondernemers
Volgend artikelBuurtfabriek Voorstad blij met Deventer Doet