DEVENTER – Kijk! Een elektrische graafmachine aan het werk. Wethouder Carlo Verhaar mocht ‘m ook even besturen. De aannemer graaft de komende tijd zogenaamde ‘proefsleuven’ op de Lebuinuspleinen. Dat is nodig om in kaart te brengen hoe alle leidingen en kabels onder de grond lopen.

Wethouder Carlo Verhaar: “Deze voorbereidende werkzaamheden zijn nodig om na de zomervakantie echt aan de slag te gaan met de nieuwe Lebuinuspleinen. Eerst is het Grote Kerkhof aan de beurt. Heb je het ontwerp al gezien? Dit wordt een prachtig stukje Deventer.”

Duurzaamheid is niet alleen belangrijk als een bouwwerk of project af is – ook tijdens het bouwen is dit een belangrijk thema. In het project Lebuinuspleinen wordt daarom gebruikgemaakt van ‘duurzame bouwlogistiek’. Een elektrische graafmachine is daar een mooi voorbeeld van.

Kijk voor meer informatie en het ontwerp op www.deventer.nl/lebuinuspleinen.