donderdag, 28 maart 2024

Ook bewoners Humanitas gaan fietsen met de riksja

DEVENTER – Stichting Vrienden van Humanitas en Fietsen Alle Jaren Deventer gaan samenwerken, zodat kwetsbare en minder mobiele ouderen toch weer de wind door hun haren kunnen voelen. Een ritje langs de IJssel, genieten van het voorjaarszonnetje, een kopje koffie op de Brink of even door je oude buurtje. Het kan dankzij Fietsen Alle Jaren Deventer. Deze stichting maakt het voor ouderen, die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, mogelijk een tocht te maken. Sinds 2019 zijn hiervoor twee elektrische riksja’s beschikbaar.

De Stichting Vrienden van Humanitas (SVH) en Fietsen Alle Jaren slaan de handen ineen. Concreet betekent dit dat bewoners van woonzorgcentrum Humanitas zich vanaf heden kunnen opgeven voor een ritje met de fietsriksja. Het is de bedoeling dat er in mei en in juni per week in ieder geval op twee dagen drie keer wordt gereden. Hoe het daarna gaat wordt nog bezien. Er liggen intekenlijsten bij het woon- zorgcentrum. 

Er zijn al veel aanmeldingen binnen, het is duidelijk dat de bewoners van Humanitas snakken naar een uitje en dat is niet gek na deze lange periode van isolement. Voor hen zijn de ritjes gratis, maar De Vrienden van Humanitas betalen een bijdrage voor de ritten aan Fietsen Alle Jaren. 

Fietsen Alle Jaren is uit Denemarken overgewaaid. Er wordt inmiddels in twintig steden in Nederland gefietst, jaarlijks goed voor zo’n 2000 ritten. In Deventer is twee jaar geleden gestart, maar door corona konden nog maar weinig tochten worden verzorgd. Sinds april kan er weer gefietst worden. De riksja’s zijn hiervoor aangepast, zodat er altijd coronaproof wordt gereden, natuurlijk met goed getrainde fietsers achter het stuur. 

Meer informatie over Fietsen Alle Jaren Deventer is te vinden op www.fietsenallejaren.nl/deventer. Zelf een rit aanvragen kan ook via deventer@fietsenallejaren.nl 

Vorig artikelMakkelijker op pad dankzij ANWB AutoMaatje Deventer
Volgend artikelNieuwe expositie bij Kunstwerkt opent op 27 mei
error: Content is beschermd!!!