DEVENTER – Kunstbende Overijssel, Raster Jongerenwerk, Burgerweeshuis, Theaterschip, De Nieuwe Oost | Pop en Studio Danzo organiseren samen een workshopdag in Deventer op zondag 30 mei 2021 van 12:30 – 16:30 uur. De workshops zijn bedoeld voor alle jongeren van 13 tot en met 18 jaar oud met een interesse in Dans, DJ, Muziek, Taal of Theater. Deelname aan de workshops is gratis en opgeven kan via Kunstbende.nl/agenda.

Er worden op 30 mei maar liefst 5 workshops georganiseerd met een gezamenlijke opening, twee workshoprondes én een eindpresentatie voor wie dat wil. Daarnaast worden de workshops gegeven door docenten die allemaal een link met Deventer hebben. In de workshop (moderne) Dans door Julia Heider ontdek je wie jij bent als danser. Wantigga leert de DJ’s hoe je de beste mixes maakt. Muziekdeelnemers gaan onder begeleiding van Ness bezig met de beste hiphoptrack. Johanneke ter Stege leert Taal- en Muziekdeelnemers hoe je tekst het beste tot zijn recht laat komen in zowel schrijven als performen en in de workshop Theater gaat Emma Janssen aan de slag met improvisatie om tot een personage te komen.

Aanmelden voor één van de workshops kan door een profiel aan te maken op Kunstbende.nl.

KUNSTBENDE EN CORONA

Kunstbende Overijssel vindt het júist nu in coronatijd belangrijk om activiteiten te blijven organiseren voor jongeren. De richtlijnen van de overheid en het RIVM worden gevolgd en de workshops worden dan ook coronaproof en op 1,5m afstand georganiseerd.

KLUB KUNSTBENDE
Kunstbende is hét platform voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar die zichzelf willen ontwikkelen op creatief gebied. In het voortraject kunnen jongeren door middel van gratis workshops en open podia kennismaken met een discipline, zichzelf ontwikkelen en andere jongeren ontmoeten die met hetzelfde bezig zijn. Pas wanneer je er zelf klaar voor bent, kun je een act aanmelden en optreden op het podium tijdens de voorronde van Kunstbende Overijssel op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni in Poppodium Hedon te Zwolle. Winnaars krijgen een individueel coachingstraject of stromen door naar de Landelijke Finale op zaterdag 2 oktober in Amsterdam.