DEVENTER – Nieuw in Deventer en omgeving: zelf kunst maken van kringloopspullen. Dat kan op woensdagmiddag 23 juni, 30 juni en 7 juli bij hotel Gaia in Diepenveen. De workshop kringloopkunst maken begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Kinderen en volwassenen kunnen meedoen, de kosten zijn 8 euro. Aanmelden kan via: kringloopkunst@outlook.com.
De deelnemers maken een tekening, schilderij of een collage. Dat kan ook op basis van een eigen meegebrachte foto. Dan komen de dozen met kringloopspullen op tafel. Daaruit kunnen de deelnemers een voorwerp kiezen. Door dat te combineren met de gemaakte tekening ontstaat een eigen, uniek kunstwerk.

De workshops kringloopkunst maken passen bij het thema van de IJsselbiënnale: tij, tijd en tijdelijkheid. De deelnemers ervaren dat je met afgedankte spullen toch nog iets leuks kunt doen. Daarnaast is het zowel voor kinderen als volwassenen een eenvoudige manier om creatief bezig te zijn. En er kunnen hele mooie kunstwerken ontstaan.

De workshop kringloopkunst maken is een initiatief van kunstenaar Rob Chevallier, die zelf fotografie combineert met kringloopspullen. Het kunstwerk ‘De Stikstofboom’ van Rob Chevallier is te zien van 18 juli t/m 20 augustus in de Harculo Centrale in Zwolle.

De workshops bij hotel Gaia zijn de eerste in een serie van acht. Bij goed weer buiten, bij minder goed weer binnen. Meer info staat op de website van de IJsselbiënnale: www.ijsselbiennale.nl