DEVENTER – Rugbyclub The Pickwick Players in Deventer deed mee aan de Salland Clubactie en won deze met veruit de meeste stemmen in de regio. Het ontvangt een innovatiebudget om mensen binnen de vereniging op te leiden in Eerste Hulp bij Sportongelukken (EHBSO) volgens de richtlijnen van Rugby Nederland en NOC*NSF.

Méér dan blessures voorkomen

Voorzitter van DRC The Pickwick Players Kees Pricker: “We zijn heel blij dat ons plan zo enorm is gesteund. Het geeft een impuls aan het veilig sporten bij Pickwick Players en in Deventer. Veilig sporten is natuurlijk meer dan blessures voorkomen en behandelen, het gaat ook om een sociaal veilig sportklimaat. Met deze prijs kunnen we daarin investeren.”

Belang van goede opleiding EHBSO

Salland Zorgverzekeringen, dat zich aansluit bij regionale sportakkoorden, stelt voor clubs in Deventer, Apeldoorn en Zwolle een innovatiebudget ter beschikking. Lisa Borst, accountmanager bij Salland: “We brengen mensen in de regio graag in beweging. Sportverenigingen zijn daar iedere dag mee bezig en daarom bieden we een steuntje in de rug. Het plan van de Pickwick Players sprak ons direct aan. We zien namelijk het belang van goede opleiding bij een sportvereniging. Vanuit de Salland Clubactie organiseerden we vorig jaar zelf ook een workshop Eerste Hulp bij Sportongevallen (EHBSO).”

Sporten moet veilig zijn

Kees Pricker: “Ons sociaal maatschappelijk doel is meervoudig. De personen die we op laten leiden, hebben al een rol binnen de vereniging en/of het team. Hun deskundigheid wordt vergroot. Potentieel geïnteresseerden kunnen aansluiten. We vinden het belangrijk dat er een goede “dekking” is van deskundigheid op momenten dat er mogelijk problemen kunnen ontstaan bij trainingen en wedstrijden.

Rugbyclub Zwolle wint ook innovatieprijs

Andere winnaars in Deventer zijn VV Avior, Deventer Hockey Vereniging en SV Schalkhaar. In Zwolle behaalde ook de rugbyclub (RC Zwolle) de meeste stemmen in zijn regio. Het investeert in ‘De harde leerschool’, een re-integratieprogramma voor (jong)volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Beide rugbyclubs ontvangen een budget van € 2.000,-.