DEVENTER – Net als vorig jaar kunnen kinderen spelen en kastelen bouwen in een gigantische zandbak op het Grote Kerkhof. De zandbak wordt donderdag 15 juli om 10.30 uur geopend door wethouder Carlo Verhaar. Hij krijgt daarbij hulp van peuters van Sam & Co. Schep je mee?

Carlo Verhaar: “In afwachting van de nieuwe inrichting van het Grote Kerkhof, kan het plein gebruikt worden voor diverse activiteiten. Als je bij de zandbak zit, beleef je hoe fijn de plek is aan de voet van de Lebuinus. Ik wens alle kinderen veel plezier in de zandbak deze zomer!”

Gratis

De zandbak is tijdens de schoolvakantie elke dag geopend. De toegang is gratis voor iedereen. Neem je eigen emmertjes en schepjes mee. Grote mensen kunnen op de rand van de zandbak plaatsnemen of op de omliggende terrassen.

Veilig spelen

Het spreekt voor zich dat volwassenen in en om de zandbak 1,5 meter afstand houden en de coronaregels in acht nemen.

Lebuinuspleinen

De zandbak op het Grote Kerkhof is een initiatief van de gemeente Deventer. In september start de herinrichting van het Grote Kerkhof. Dit is onderdeel van project Lebuinuspleinen. Om het Grote Kerkhof tot de verbouwing levendig te houden, organiseren gemeente en ondernemers regelmatig activiteiten op het plein.