DEVENTER – De organisatie van de IJsselloop ziet af van organisatie van een alternatieve editie in oktober van dit jaar. De reguliere loop in april moest al noodgedwongen verschoven worden, nu zijn er te veel twijfels over het hardloopfestijn in het najaar.

‘Nadat we in april van dit jaar ons evenement helaas al hebben moeten aflasten, hebben we lang gehoopt dat we in het najaar een nieuwe kans zouden krijgen’, licht voorzitter Erick van Zijl toe. ‘De situatie is nu echter zo onzeker geworden dat we er voor dit jaar definitief een streep doorzetten.’

Het aantal oplopende besmettingen speelt mee in de overweging, zo licht de organisatie toe. ‘Hoe dat er in oktober uitziet, weten we natuurlijk niet. Belangrijker is echter dat het organiseren van grote evenementen op dit moment echt een uitdaging blijkt. De IJsselloop is een evenement met een open karakter waar 7000 lopers en 12000 toeschouwers vrij naartoe moeten kunnen. We willen niet werken met coronatesten of vaccinatiebewijzen, zoals nu bij de eerste grote publieke evenementen gebeurt. We gaan ook geen testfaciliteiten organiseren, dat past gewoon niet bij het karakter van de IJsselloop. Dat moet een sportief feest zijn in het hart van onze prachtige stad. Open, gezond en veilig. Die voorwaarden kunnen we nu niet invullen en daarom schuiven we met pijn in ons hart door naar volgend jaar. Lopers kunnen er dan wel op rekenen dat we de schade inhalen en er samen een feestelijke editie van maken.’

De vijftiende editie van de IJsselloop vindt plaats op 10 april in 2022. Meer info via www.ijsselloop.nl.