woensdag, 29 november 2023

Zomeractiviteiten 2021 in de Lebuïnuskerk Deventer

FOTO: MBS

DEVENTER – Kom op adem in de Lebuïnuskerk deze zomer en geniet van alle activiteiten. Een overzicht van de activiteiten in en om de Lebuïnuskerk:

Tentoonstelling Deventer amateur kunstenaars  

Van 12 tot en met 25 juli is er een overzichtstentoonstelling te zien van de Deventer Amateur Kunstenaars (DAK)  Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk en sluit aan op de openingstijden van kerk.

Lebuïnustoren  

De toren is de gehele zomervakantie (alle regio’s). Open maandag t/m zaterdag van 12.00-17.00  op zondag tot 16.00 uur. Beklim het icoon van Deventer met haar  220 treden  en geniet van een schitterend uitzicht. Kosten 3.00 per persoon kinderen tot en met 12 jaar betalen 1 euro. 

Zomeravondconcert  Hofstads jeugd orkest  

Woensdag 21 juli 20.00 (deuren open en check 19.30 uur). Een concert van dit jeugdorkest uit Den Haag!  Komt op tijd er is beperkt toegang,  we hanteren de dan geldende corona maatregelen. Meer informatie www.lebuinuskerk.nl 

Tentoonstelling “Wat is het hier toch mooi” 

Vanaf 4 augustus tot en met 4 september in de Lebuïnuskerk  een expositie “Wat is het hier toch mooi”.  Een collectief van Deventer fotograven presenteert Deventer  in optima forma!   

De toegang is gratis en zal tijdens de gebruikelijke openingstijden van de kerk te bezichtigen zijn. 

De expositie omvat 30 unieke beelden van Deventer van de volgende fotografen: Bart Ros, Matthijs Bettman, Adelheid Smitt, Sander Korvemaker, Bob Kelderman en Bram de Jong. Het doel van de expositie is natuurlijk om aan zoveel mogelijk mensen te laten zien hoe mooi onze historische stad Deventer is. De expositie is tot stand gekomen samen met Gemeente Deventer, Stichting Erfgoed Lebuïnuskerk en de Stichting Vrienden van de Lebuïnus. 

Orgel dag Lebuïnuskerk   

25 augustus is er weer de Lebuïnus Orgel Dag !  Alle Liefhebbers van orgels zijn deze dag uitgenodigd om zelf ons beroemde Holtgrave orgel te mogen bespelen! U kunt hiervoor reserveren via de website  www.lebuinuskerk.nl 

Audiotour en kinderspeurtocht  

Tijdens de openingstijden van de Lebuinuskerk is het mogelijk van deze online apps gebruik te maken.  En kom tot ontdekking de vele verhalen die de Lebuinuskerk herbergt!  Meer informatie en de QR code zijn gratis te verkrijgen bij de Info & Shop in de kerk. Voor de kinderen is de kinderspeurtocht een ware belevenis.  

error: Content is protected !!