DEVENTER – De gemeente Deventer en Aventus gaan samen de mogelijkheden van uitbreiding van Aventus met nieuwbouw aan de Snipperlingsdijk verkennen. Hierbij wordt ook de mogelijkheid onderzocht om het complete parkeergebied achter Aventus, Saxion en Tauw te herontwikkelen. Hiervoor zoeken partijen samenwerking met NS Vastgoed.

Uitbreiden op eigen locatie

“Bij het opleiden van professionals van de toekomst hoort een inspirerende en moderne omgeving. Als regionaal opleidingscentrum in de Stedendriehoek is het mooi om nu in Deventer vanuit onze bestaande locatie de mogelijkheden tot uitbreiding en modernisering te onderzoeken. Zeker binnen de ontwikkelingen van De Kien.” zegt Jos van Deursen, voorzitter College van Bestuur bij Aventus.

Kien biedt kansen

Wethouder Liesbeth Grijsen: “We zien als gemeentebestuur veel kansen in De Kien en dit is er één van. Aventus kan hierdoor zichzelf en de samenwerking in De Kien versterken. Ook kijken we naar de mogelijkheden voor een gezamenlijke parkeergarage waar het hele gebied van kan profiteren.”

Naar 1 locatie 

In Deventer heeft Aventus twee locaties: aan de Snipperlingsdijk en aan de Middelweg. Vanwege de inmiddels verouderde locatie aan de Middelweg zijn er plannen om alle opleidingen samen te brengen op de locatie Snipperlingsdijk en deze locatie uit te breiden.

Veilig en modern

Iedere dag zet Aventus, regionaal opleidingscentrum, zich in om de medewerkers van de toekomst op te leiden in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Onder het motto ‘thuis bij Aventus’ wordt dat gedaan in een veilige en moderne omgeving, passend bij de huidige en toekomstige generatie.

Omwonenden

Omwonenden zijn geïnformeerd en uitgenodigd voor een bijeenkomst in september. Aventus en de gemeente beantwoorden dan vragen en horen graag ideeën die meegenomen kunnen worden in de plannen. In september bespreekt de gemeenteraad het Ontwikkelperspectief van De Kien. Omwonenden kunnen hierbij aanwezig zijn.

De Kien

Samen met Saxion, de gemeente Deventer, de provincie Overijssel en drie grote ingenieursbureaus werkt Aventus de komende tien jaar aan de ontwikkeling van De Kien. Dit is een dynamisch stedelijk gebied waar studenten en werknemers graag werken, wonen, studeren en leven. Samen gaan wij jong talent opleiden voor het werk van de toekomst. Jong talent behouden om zo de economie van Deventer te versterken en te verjongen. Het clusteren van de Aventus opleidingen op de locatie Snipperlingsdijk past bij de ontwikkeling van De Kien.

Meer informatie hierover vind je op de website van De Kien.