DEVENTER – De gemeente Deventer heeft Zomerpretpakketten ingekocht bij Nationaal Fonds Kinderhulp. Leergeld Deventer en voedselbank Deventer gaan de pakketten weggeven. De pakketten zijn bedoeld voor kinderen en jongeren die opgroeien in armoede en geen vakantie of dagjes uit hebben.

In een vrolijke gekleurde rugtas ontvangen de kinderen een heel mooi pakket. Zo is er voor de kinderen van 6-12 jaar een dagje uit voor 4 personen en 2 kaartjes voor de bioscoop. Daarnaast spulletjes voor thuis zoals knutselmateriaal, leesboekje en waterspelletjes. Voor de jongeren van 13-17 jaar een dagretour voor de trein voor 2 personen, een fashioncheque, een bon om te eten/drinken, met 2 personen naar de bioscoop. Voor thuis een leesboek, kant- en- klare bakmix en tijdschriften. Het zijn supermooi en leuke pakketten waar de doelgroep heel blij mee zal zijn.