maandag, 11 december 2023

Doe jij ook mee aan de Zwem4Daagse Deventer?

DEVENTER – Neem deel aan het meest gezellige zwemevenement van het jaar! Zwem je snelste tijd en kom samen met ons 4 dagen lang feest vieren bij het Borgelerbad en sluiten vrijdagmiddag gezamenlijk af met het medaillefeest!

De Zwem4daagse traditie begon ruim 50 jaar geleden, toen in Deventer de eerste Zwem4daagse van het land werd georganiseerd. Andere gemeenten volgden al snel. De kermis rond het Borgelerbad en landing van parachutisten in het zwembad op de slotavond, kunnen velen zich nog herinneren. Het zorgde voor volle tribunes, veel deelnemers en een landelijke naams- bekendheid. 

De Zwem4daagse is nog steeds een begrip in Deventer. Het is voor vele families, vriendengroepen, collega’s en schoolklassen een jaarlijks uitje dat al ver vooruit wordt gepland. In maar liefst vier dagen tijd worden afstanden van 1000, 2000 en 4000 meter afgelegd. Vooral de werkende deelnemer zwemt in de vroege uren. Overige zwemmers komen vaak ’s avonds zodat het gezin samen kan zwemmen. 

error: Content is protected !!