vrijdag, 3 februari 2023

Vaccinatie zonder afspraak nu ook in Deventer

FOTO: GGD

DEVENTER – GGD IJsselland start vanaf vrijdag 30 juli op de vaccinatielocatie in Deventer met ‘prikken zonder afspraak’. “We krijgen positieve reacties op de vrije inloop in Dalfsen en Zwolle. Daarom blijven we dit daar doen. En omdat we voldoende vaccins ontvangen, kunnen we het vanaf morgen ook aanbieden in Deventer en Hardenberg. Let wel op: het is voor mensen die nog GEEN vaccinatie hebben gehad”, zegt Jacco van Gastel, waarnemend projectleider COVID19 Vaccinatie.

Hoe werkt het? 

Tijdens openingstijden (zie hieronder) kun je gewoon binnenlopen voor je vaccinatie. Voorwaarde is dat je nog niet gevaccineerd bent. Ben je tussen de 12 en 18 jaar (geboren voor 1 juli 2009)? Dan krijg je het vaccin BioNTech/Pfizer. Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je kiezen voor vaccinatie met Janssen (1 prik) of BioNTech/Pfizer (2 prikken). 

Service
Van Gastel: “Het is mooi dat we deze service kunnen bieden. Zo kunnen mensen zich laagdrempelig laten vaccineren en zichzelf, en hun omgeving, beschermen tegen bijvoorbeeld de Delta-variant van het coronavirus. Ik zou zeggen, kom langs, onze medewerkers zitten er klaar voor. Neem je identiteitsbewijs en gezondheidsverklaring mee. Vul de gezondheidsverklaring alvast thuis in, dan kun je snel door.”

Registratie op locatie 

De gezondheidsverklaring vind je bij de uitnodigingsbrief die je van het RIVM hebt gekregen, en op de website van GGD IJsselland. De GGD zorgt ter plekke voor je registratie, zodat je goed in het systeem komt te staan. Je hebt van Janssen maar één prik nodig. Van Moderna en BioNTech/Pfizer twee. Van Gastel: “De datum voor de afspraak voor de tweede prik wordt meteen met je gemaakt. Je kunt zelf bepalen wanneer je op die dag binnenloopt.” 

Houd rekening met wachttijd 

“We weten niet hoeveel mensen er in Deventer en Hardenberg zonder afspraak binnen komen lopen. In Dalfsen en Zwolle loopt het goed door, maar het kan natuurlijk zijn dat je even moet wachten. Of dat op een gegeven moment de vaccins voor die dag op zijn”, waarschuwt Van Gastel. “Dus kom op tijd, dan vis je niet achter het net.” 

Vaccinatielocaties en openingstijden (dagelijks): 

Deventer (Runshopping Centre De Snipperling): 08.00 tot 18.30 uur

error: Content is protected !!