DEVENTER – Verdrietig zijn ze. Dat iemand zo ontzettend diep gezonken kan zijn om de donatiebox voor Beat Batten van de bar in haar tas te laten verdwijnen. Het was géén impulsieve actie en je hebt je aantal keren kunnen bedenken. Ze staat volledig herkenbaar en van top tot teen op meerdere camera’s en daar is duidelijk te zien dat de vrouw dinsdagochtend met maar één missie naar Meadow is gekomen. Blijkbaar heeft ze die box bij een eerder bezoek zien staan en in de tussentijd zichzelf voorgenomen om terug te komen en hem mee te nemen. Koos: “Omdat je dacht het geld harder nodig te hebben dan kinderen met de ziekte van Batten. Vastberaden was je, geen enkele schaamte, ervaren gleed de donatiebox in je lege tas”.
De eigenaren Koos en Evelien geven de vrouw de kans om met een nieuwe missie naar Meadow te komen. Voor een gesprek met mij en Evelien over het leven. Hoe het is om als vader en moeder in te zetten voor een behandeling en medicijn voor je doodzieke dochter. En weet je, je mag het geld houden, we zullen het potje zelf wel aanvullen, maar zorg dat je de lege donatiebox zelf weer meeneemt, zodat wij als trotse ouders van Pleun opnieuw geld kunnen inzamelen om haar een zo fijn en waardig mogelijk te leven kunnen geven.