DEVENTER – De koekstad Deventer is een commercieel lokaal radiostation rijker. Vanaf 1 september kun je via DAB+ kanaal 5-A, je smartspeaker en online het vernieuwde Deventer radio beluisteren, nu niet als publieke lokale omroep maar als commerciële lokale omroep van en voor de Deventernaren

Nadat in mei jl. de publieke lokale omroep DRTV de zendmachtiging heeft afgestaan, heeft het bestuur Ria Mol en voorzitter Paul Tijhuis van de nieuwe naam Media Stad Deventer (MSD), niet stil gezeten. Samen met een aantal vrijwilligers van MSD is de radiostudio op het Gasfabriek terrein compleet onder handen genomen. Een nieuwe, ruimere radiostudio is gerealiseerd, na een grondige verbouwing en wordt 1 september aanstaande in gebruik genomen. De naam van het radiostation is hetzelfde gebleven, namelijk Deventer Radio.

Commercieel lokaal

“Het was altijd al mijn wens om een commercieel radio en TV station te beginnen in Deventer. Als voorzitter van Deventer radio en televisie moest ik in februari jl. beslissen of we de lokale zendmachtiging, met de daarbij behorende etherfrequentie, weer voor 5 jaar wilden doorzetten of niet. Drie redenen waren er waarom wij hebben besloten het niet verder door te zetten. Ten eerste, de mensen kijken nu heel anders TV, en TV is enorm aan het veranderen. Ook zijn er teveel zenders. Ten tweede, financieel heeft de gemeente Deventer, voor het extra budget die wij jarenlang kregen, de kraan dichtgedraaid. Als laatste gaan de analoge TV-zenders er binnen nu en 1 jaar uit en de FM-frequenties, die door radiostations worden gebruikt, zijn al zeker binnen 1 jaar niet meer in de lucht. Met als gevolg dat radio luisteren in de auto of op je wekkerradio dan niet meer mogelijk is, want alles verandert naar DAB+, digitale radio. Daarom heb je dus geen specifieke licenties meer nodig om uit te mogen zenden en wat ook een voordeel is, dat je commercieel veel meer mag dan op publieke zenders. Daarom hebben wij een commerciële licentie aangevraagd en die is er nu”, vertelt Paul Tijhuis.

Samen met de vrijwilligers van MSD en een paar nieuwe gezichten, zijn we vanaf nu te beluisteren in de gehele Stedendriehoek. Later dit jaar komen wij met meer informatie, zoals wat Media Stad Deventer nog meer te bieden heeft, maar de radio staat nu voorop.

Veel lokaal nieuws, live programma’s, zeer gemotiveerde DJ’s en goede muziek om je dag door te komen, dat is Deventer radio in een notendop. Natuurlijk komen er leuke acties, uitzendingen op locatie en nog veel meer. Luister Deventer radio via kanaal 5-A op DAB+ en op je smartspeaker met de TuneIn en via www.deventerrtv.nl