COLMSCHATE – Tanja Eekhuis van de PvdA fractie is duidelijk: de oude skatebaan aan het Vliegend Hert moet worden verbeterd. PvdA fractievolger Tanja Eekhuis heeft opbouwwerker Karin Voortman benaderd over de handtekeningenactie die bewoners zijn opgestart om de oude Skatebaan aan het Vliegend Hert te behouden. Tanja Eekhuis en Karin Voortman waren bij aankomst niet alleen. Ook jongerenwerker Laurens Pamboer en kinderwerker Martijn alsmede een aantal opa’s en oma’s uit de buurt waren present. Dit leverde  informatie uit de eerste hand op. Laurens en Martijn hebben haar helemaal bijgepraat over de skatebaan zelf waarop Laurens ooit als jong jochie zelf is begonnen.

 

Tanja Eekhuis: “Als je hier loopt zie je direct dat de skatebaan vervallen is en echt onder handen genomen moet worden”.  Duidelijk was dat ze overtuigd raakte van behoud van zo’n plek betekent voor de kinderen en hoeveel aanloop de plek ook in deze vervallen staat heeft. “Dat bewijst ook het aantal handtekeningen. Juist deze plekken zijn juist nodig in de stad om onze jeugd achter de beeldschermen weg te krijgen, samen spelen is de beste verbinder ooit, de toenemende obesitas terugdringen, kortom…. Terwijl de kids gewoon lekker hun trucjes oefenen krijgen ze er gratis en zonder dat ze t doorhebben van allerlei bonussen bij!”

 

Tanja Eekhuis heeft afgesproken met een vervolgafspraak op zak. In september komt ze terug om samen verder door de wijk te lopen want het gaat “vast om meerdere plekken in de wijk en in de stad. Dus wordt vervolgd.”


Vooralsnog steunt ze met hart en ziel de verbetering van deze plek: de oude skatebaan aan het Vliegend Hert.