BATHMEN – In september is het 40 jaar geleden dat Wereldwinkel Bathmen is opgericht. Dit gaan wij vieren op zaterdag 11 september met leuke activiteiten in en rond de Wereldwinkel aan de Schoolstraat 25 in Bathmen.

In 1981 is de verkoop van fairtrade foodproducten gestart vanuit een caravan op de zaterdagmarkt in Bathmen. Doordat in de loop der jaren de verkopen stegen kon de Wereldwinkel haar eigen middelen bekostigen en ook het assortiment werd na verloop van tijd uitgebreid met non-food producten.

In 2006 verhuisde de Wereldwinkel naar een leegstaand pand aan de Schoolstraat. Het pand werd opgeknapt door de vrijwilligers en de winkel ging meerdere dagdelen open. Bathmen was een volwaardige winkel rijker, met een compleet assortiment food en non-food producten met het Max Havelaar Fairtrade keurmerk. De Wereldwinkel Bathmen is inmiddels een begrip geworden. Vaste en incidentele klanten komen hier hun koffie, wijn of ander eerlijk product kopen, anderen kopen hier hun cadeautjes.

Al die jaren wordt de Wereldwinkel draaiende gehouden door alleen vrijwilligers! Heel veel van deze vrijwilligers werken er al een flink aantal jaren. Sommigen zelfs bijna 30 jaar! Iedereen is even betrokken en draagt zijn of haar steentje bij naar eigen kunnen. Zij hebben er voor gezorgd dat Wereldwinkel Bathmen uitgegroeid is tot de eigentijdse moderne fairtrade cadeauwinkel van nu. Hoe bijzonder is dat!

Een eerlijke wereld is helaas nog steeds niet vanzelfsprekend. Wereldwinkel Bathmen wil een bijdrage leveren aan handel op basis van eerlijkheid en rechtvaardigheid met als doel het leven te verbeteren van mensen in de ontwikkelingslanden. Dit doet Wereldwinkel Bathmen door de verkoop van prachtige, eigentijdse fairtrade en duurzame cadeauartikelen en foodproducten waar de producenten een eerlijke prijs voor ontvangen zodat zij in staat gesteld worden een menselijk bestaan op te bouwen. Veelal producten met een verhaal er achter.

Ruim drie jaar inmiddels is Wereldwinkel Bathmen gevestigd in het pand aan de Schoolstraat 25 samen met de Bibliotheek, de Oudheidkundige Kring en Publiekszaken van de Gemeente Deventer. De Wereldwinkel zorgt, in ruil voor bewoning, ervoor dat de Bibliotheek zes dagen in de week geopend is. 18 uur in de week is een bibliotheekmedewerker aanwezig, de rest van de tijd is er selfservice met assistentie van de vrijwilligers van de Wereldwinkel. Een samenwerking die goed bevalt! En samen met de bibliotheek willen wij dit jubileum graag met u vieren.

Zaterdag 11 september, feest met mooie acties!

Van 11.00 – 16.00 Minimarkt met leuke fairtrade artikelen maar ook met tweedehands boeken van de bibliotheek. Kom genieten van een heerlijke kop koffie gemaakt door een professionele barista met onze eigen fairtrade kwaliteitskoffie.

De kinderen kunnen ondertussen het mysterie van de bibliotheek oplossen, want ‘wie o wie heeft alle op te ruimen vakantiespullen lek geprikt’? Om 12.00 uur onthulling van het nieuwe logo van de Wereldwinkel Bathmen door locoburgemeester Liesbeth Grijsen.

Ook op deze feestelijke dag optredens van AfroMixBand met traditionele muziek uit Senegal en Gambia gemixt met een moderne groove.

Kijk rond in de Wereldwinkel onder het genot van een hapje en een drankje en laat u verrassen door het eigentijdse moderne assortiment en profiteer deze dag van 10% korting op alle artikelen. Voor iedereen die op 11 september voor meer dan 40 euro in de Wereldwinkel koopt ligt een heerlijke attentie klaar.

Vorig artikelPas gewijde priester Zeger Polhuijs in Broederenkerk
Volgend artikelTennis&Padel Colmschate: 35 jaar, nieuwe naam en een nieuw logo