COLMSCHATE – Tennisclub Colmschate heeft een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe website. Vanaf nu heet de club Tennis&Padel Colmschate. Het prachtige park, gelegen in de wijk De Vijfhoek, heeft een fraai clubhuis, een gezellig terras. Er kan het gehele jaar door overdag en ’s-avonds gespeeld worden op 7 tennis- en 2 padelbanen.

“Dit jaar bestaan we 35 jaar, maar vanwege Corona zit er een leuke feestavond voor de leden jammer genoeg nog niet in. We kijken uit naar een betere gelegenheid. Gelukkig kunnen we wel op ons mooie park sporten en is het clubgebouw weer beperkt open”, aldus voorzitter Henri Smit.

TC Colmschate startte in 1986 als tennisclub, maar daar is padel aan toegevoegd. “We zijn 3 jaar geleden gestart met 2 banen, maar gelet op de enorme populariteit van padel zitten we nu al aan uitbreiding te denken. Daarnaast zijn onze tennisbanen inmiddels aan de derde nieuwe ondergrond toe. Dankzij uitstekend werk van ons Parkbeheer heeft de laatste kunstgrasmat het maar liefst 20 jaar volgehouden. We hebben een projectgroep aangesteld die onderzoek doet en advies uitbrengt over welke ondergrond het nu moet worden. Inmiddels hebben de leden in een enquête hun voorkeur kenbaar kunnen maken en in de Algemene Ledenvergadering van november wordt daar verder over gesproken”.

Er zijn echter nog meer plannen. De nota Sportbeleid 20 – 30 van de gemeente Deventer stelt dat sport- en beweegbeleid cruciaal is voor gezondheid en welzijn. Verenigingen moeten daar op inspelen en zorgen dat ze voor iedereen toegankelijk zijn: voor jong en oud, voor dik en dun, met of zonder beperking. In De Vijfhoek zijn De Deventer Hockey Vereniging, de Koninklijke UD, de Salland Cricketclub, SV Colmschate 33, Tennis&Padel Colmschate en de gemeente Deventer het initiatief gestart, waarbij samenwerken, verbinden en verbroederen belangrijke thema’s zijn. “Heel ambitieus, maar ook vooral heel leerzaam. We zoeken elkaar op en we kijken hoe we elkaar kunnen versterken”, aldus Henri Smit.

Vorig artikel40 jaar Wereldwinkel Bathmen, Vier het met ons mee!!
Volgend artikelSpeelgoedmuseum feestelijk heropend!