DEVENTER – Vrijdag 10 september is er weer Kunstcafé vanaf 10.00 uur in de Deventer Schouwburg. Het thema is: de deuren gaan weer open! Ewout van der Horst, directeur Deventer Verhaal vertelt wat er te doen is tijdens Open Monumenten, zoals de verkiezing van het Deventer monument van het jaar. En er is een nieuwe site!

Wat ga je als eerste doen als je weer de deur uit mag? Dat was de vraag die Leny
Stappers stelde. Twintig Deventenaren van zekere leeftijd hebben vervolgens in max 10 regels op papier gezet wat zij zouden gaan doen. Vandaag zijn de bijdragen te beluisteren van o.a. Diet Alink, Jos Paardekooper, Marijke van Munster, Ben Bazen, Jan Kruse, Jozka van Vuure, Teun Kalter, Nurene Armajani en Mary Severijn.

Dirk Overbeek, inmiddels afgestudeerd accordeonist aan het conservatorium, speelt Braziliaanse muziek. Ook de Wilhelminafontein is weer open! Wat is er zo bijzonder aan deze fontein en waarom was hij afgesloten tijdens de lockdown?

Sophie van Nimwegen neemt u mee in de bijzondere geschiedenis. Opgave: lilian.vos@kunstcircuit.nl