LETTELE – 2 oktober is er weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum van Lettele. Kijk eens rond in de tuin…..wat wordt er te groot , waar ontbreekt er nog een hoge of kleine plant?

Vaste planten houd je vitaal door ze om de drie à vier jaar te delen. Voor de meeste planten is het daar nu de beste tijd voor, door de nog warme bodem en de vochtige lucht slaan ze snel aan. Spit een plant uit en scheur of deel hem in kleinere stukken. De buitenste delen kun je terug planten. Zo stimuleer je de groei en creëer je nakomelingen van je favoriete soorten.  Gedeelde planten moeten één  of meerdere wortelpunten hebben. Houd de wortels vochtig.

Ja en wat doe je dan met de overgebleven delen van die prachtige plant, behalve het binnenste oudste gedeelte wat niet veel meer zal doen?

Daar maak je andere tuinliefhebbers blij mee en breng je naar de stekjesbeurs!!!!!!

Het leuke is natuurlijk om op die stekjesbeurs nieuwe planten te halen die  weer een gat op gaan vullen in jou tuin of net dat stukje kleur er bij in brengen. De stekken laten nu vaak nog hun kleur en hoogte zien. Ook huiskamerplanten/stekken zijn welkom

Kortom;
KOM NAAR DE STEKJESBEURS MET EIGEN STEKKEN EN/OF GA WEER MET NIEUWE STEKKEN NAAR HUIS !!!!! De stekjesbeurs is van 9.30 – 11.00 uur