DEVENTER – Veel inwoners van de dorpen in de gemeente Deventer zetten zich in voor hun gemeenschap en voor de toekomst van hun dorp. Deventer ondersteunt deze gemeenschapszin en gaat actief de boer op om initiatiefnemers te spreken en na te gaan welke ondersteuning de gemeente kan bieden.

Wethouder Liesbeth Grijsen: “We denken graag mee, helpen initiatieven graag op weg en hebben meerdere regelingen waar bewoners, verenigingen en stichtingen een beroep op kunnen doen. Ik hoop veel mensen te spreken tijdens de bijeenkomsten die we in de dorpen organiseren.”

De boer op
Binnenkort zijn er bijeenkomsten om in gesprek te gaan met initiatiefnemers over hun plannen voor het dorp. Iedereen met vragen, ideeën en voorstellen is welkom. De bijeenkomsten zijn op:

  • Dinsdag 5 oktober bij Kulturhus De Spil te Lettele
  • Donderdag 7 oktober bij Hof van Salland te Diepenveen
  • Donderdag 14 oktober bij De Lindeboom in Schalkhaar
  • Dinsdag 19 oktober bij Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen

Alle bijeenkomsten zijn van 19.00 uur tot 20.30 uur.

Regeling Vitaal Platteland
Per 27 september 2021 start de regeling Vitaal Platteland. Projecten die duurzaam bijdragen aan de sociale kwaliteit en leefbaarheid van de dorpen en het buitengebied komen mogelijk in aanmerking. Meer informatie hierover is te vinden op www.deventer.nl/plattelandsbeleid.

Wijkbudget
Daarnaast is er voor iedere wijk en het Deventer buitengebied een wijkbudget voor initiatieven van bewoners. Het Dorpenplatform van WijDeventer beheert het wijkbudget en kent de subsidiebijdragen toe. Voor 2021 is er nog voldoende ruimte voor het aanvragen van budget voor activiteiten.