DEVENTER – Roto Tweewielers Deventer heeft zijn finaleplaats in de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2021 niet weten te verzilveren. Het was Hoogeveen Fietsbeleving uit Gouda die maandagavond zegevierde tijdens de finale op de tweewielervakbeurs Vélovak in Gorinchem. Trots overheerst bij Wilco, Deventer finalist, na het net mislopen van titel Tweewielerwinkel van het Jaar

Door Rudi Hofman

‘Roto’-eigenaar Wilco Wolterink neemt het mislopen van de titel laconiek op: “Natuurlijk hadden we graag gewonnen, maar teleurgesteld vind ik een groot woord. Ik had al een brok in de keel toen we bij de twintig genomineerden zaten. In augustus kregen we een mail dat we een van de zes finalisten waren, dat was heel tof. Ik ben gewoon trots op wat wij in vijf jaar tijd samen hebben weten te bereiken.”

Het vijftienkoppige team van de enige Overijsselse kanshebber was maandagmiddag per bus naar Gorinchem afgereisd om daar de finalebijeenkomst van de verkiezing bij te wonen. Wolterink had vooraf ‘werkelijk geen idee’ welke tweewielerwinkel aan het langste eind zou trekken.

Juryrapport

“Ze hebben ook alleen de winnaar bekendgemaakt dus weten we niet op welke plaats we zijn geëindigd. We krijgen nog wel het juryrapport, dat is fijn omdat je dan kunt zien wat je verbeterpunten zijn”, zegt de ondernemer.

Over de tot Tweewielerwinkel van het Jaar 2021 verkozen winkel uit Gouda is Wolterink lovend: “Die winkel is echt een paleisje. Hij is nóg wat moderner en strakker dan de onze. Het is een eigen pand, dat al veertig jaar in het bezit is van de familie Hoogeveen.”

Gemoderniseerd

Sinds zijn overname in 2016 van de tweewielerzaak aan de Ceintuurbaan in Deventer heeft Wilco Wolterink de winkel en werkplaats volledig gemoderniseerd en alle processen volledig naar zijn hand gezet. Naast e-bikes en fietsen vormen scooters (ook elektrische) een belangrijke pijler onder zijn bedrijf.

Alles is er bij Roto Tweewielers Deventer volgens Wolterink op gericht het de klanten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Sinds kort beschikt het bedrijf over een mobiele werkplaats. Mobiel monteur Bram Schrijver komt met zijn als volwaardige werkplaats ingerichte bus naar de klant toe om daar een fiets of e-bike te repareren of een onderhoudsbeurt te geven. “Mensen zijn laaiend enthousiast”, zegt Schrijver.