DEVENTER – Een strijdbaar Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. Het doelpunt van Iñigo Córdoba in de eerste helft werd in de tweede helft ongedaan gemaakt door Alexander Büttner, die een strafschop benutte.

De openingsfase van de wedstrijd leverde weinig kansen op. Er viel een kopbal van Giannis Botos te noteren, maar de doelpoging van de Griek miste precisie. De eerste keer dat er een Eagle écht in scoringspositie kwam, was het ook gelijk raak. Een afgemeten voorzet van Ragnar Oratmangoen werd bij de tweede paal door Iñigo Córdoba tot doelpunt gepromoveerd: 0-1 in de 15e minuut.

Regenen deed het in het vervolg van de eerste helft volop in het Mandemakers Stadion, maar een regen aan kansen bleef uit. Go Ahead Eagles had de organisatie goed op orde, waardoor de Brabanders nauwelijks gevaar wisten te stichten. Melle Meulensteen probeerde het met een hard afstandsschot, maar de poging van de centrale verdediger zeilde over het doel van Warner Hahn. Groter was de kans die Jens Odgaard vlak voor rust kreeg, maar de RKC’er prikte de bal van dichtbij naast het doel.

Meer mogelijkheden waren er te zien in de tweede helft. Een afstandsschot van Philippe Rommens, een lage schuiver van Vurnon Anita, een doelpoging van Córdoba en een geblokt schot van Saïd Bakari troffen echter geen doel. Waar Go Ahead Eagles scoorde in de 15e minuut van de eerste helft , daar liet RKC Waalwijk in de 15e minuut van de tweede helft een treffer noteren. Na een ongelukkige handsbal van Joris Kramer wees arbiter Blank naar de strafschopstip. Alexander Büttner benutte het buitenkansje: 1-1 in de 60e minuut.

Het scheelde weinig of Go Ahead Eagles had weer snel een voorsprong te pakken. Giannis Botos soleerde langs de RKC-verdediging, maar zag zijn schot ternauwernood geblokkeerd worden. Aan de overzijde was Büttner dreigend namens de Waalwijkers. Zijn lage voorzet vond echter geen voet van een medespeler, waardoor de bal voorlangs ging.

In de slotfase deed Go Ahead Eagles nog van zich spreken via Rommens en Oratmangoen. Een vrije trap van Rommens zeilde nipt over het doel van Etiënne Vaessen, terwijl de RKC-doelman in twee instanties een schot van Oratmangoen keerde. Even leek Isac Lidberg alsnog de winnende treffer voor Go Ahead Eagles op het scorebord te zetten. De Zweed kopte in de 88e minuut raak, maar scheidsrechter Blank annuleerde de treffer omdat de Eagles-spits doelman Vaessen teveel gehinderd zou hebben. Het bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waardoor beide ploegen een punt overhielden aan de tweestrijd. (Bron: GA-Eagles.nl)