DEVENTER – In het weekeinde van zaterdag 16 en zondag 17 oktober a.s. begint het Olympische schaatsseizoen met de Holland Cup 1 / IJsselcup op De Scheg in Deventer. Dit is de kwalificatiewedstrijd voor het NK Afstanden, dat twee weken later wordt gehouden in Thialf in Heerenveen.

Veel schaatsers die hun roots hebben in De Scheg doen mee aan de Holland Cup 1, zoals Gijs Esders, Lotte van Beek, Mika van Essen, Thijs Govers, Eline Jansen en Chris Fredriks.

Namens het  Development SprintTeam OOST, dat haar thuisbasis heeft op schaatsbaan De Scheg, staan bovendien zes rijders aan de start: Marit van Beijnum, Yasmine Bouaziz, Mervin Maatman, Adriaan de Kluiver, Max Douma en Sven Kemp.

Deze belangrijke schaatswedstrijd in De Scheg begint zaterdag 16 oktober om 18.00 uur en op zondag 17 oktober ook om 18.00 uur. De toegang is gratis.