DEVENTER – Ondanks twee rode kaarten was Go Ahead Eagles zaterdagavond niet te kraken. Na een bloedstollend en knotsgek duel hield het team van Kees van Wonderen drie punten over aan het competitieduel met Heracles Almelo: 4-2.

Na 587 dagen speelde Go Ahead Eagles eindelijk weer in een volledig uitverkochte Adelaarshorst. Het werd een waar voetbalgevecht dat lang op het netvlies gebrand zal blijven staan. Al in de eerste minuut kreeg Go Ahead Eagles de eerste mogelijkheid. Een schot van Ragnar Oratmangoen werd echter geblokkeerd door de Heracles-verdediging. Na iets meer dan een kwartier was het Heracles Almelo dat zich dreigend toonde. De inzet van Delano Burgzorg belandde via een Eagles-been naast het doel van Warner Hahn. Na een klein half uur voetballen viel de eerste treffer van de wedstrijd. Een kopbal van Luuk Brouwers viel binnen: 1-0. Vervolgens werden de bezoekers uit Almelo gevaarlijker. Pogingen van Bilal Başacıkoğlu en Burgzorg waren nog niet trefzeker. Een fout in de verdediging van Go Ahead Eagles zorgde er in de 43e minuut voor dat Heracles toch op gelijke hoogte kwam: 1-1. De eerste gele prent van de wedstrijd werd een aantal minuten na rust uitgedeeld: Noah Fadiga werd op de bon geslingerd na een overtreding op Bas Kuipers.

Vijf minuten later kwam Go Ahead Eagles op voorsprong. Iñigo Córdoba raakte de paal en zag hoe Heraclied Mats Knoester de bal in eigen doel liep. Niet veel later was het opnieuw raak, toen Luuk Brouwers zijn tweede van de avond maakte: 3-1. Lang kon Go Ahead Eagles niet genieten van de comfortabele voorsprong. Marco Rente schoot namelijk amper twee minuten later raak uit een hoekschop: 3-2. In het restant van de wedstrijd moest Go Ahead Eagles verder in een ondertalsituatie. Giannis Botos kreeg na ingrepen van de VAR een rode kaart. De Heraclieden werden vervolgens niet veel gevaarlijker. Go Ahead Eagles maakte het zichzelf echter ontzettend moeilijk doordat ook Isac Lidberg in de 85e minuut een rode kaart kreeg. Opnieuw moest hier de videoscheidsrechter aan te pas komen. In de resterende minuten van de wedstrijd (de scheidsrechter trok liefst negen minuten extra speeltijd bij) werd het nog bloedstollend spannend. Het was invaller Mats Deijl die alle 9.701 toeschouwers duidelijkheid gaf: hij bepaalde na een tegenaanval de eindstand op 4-2.