Deventer kent vele soorten bedrijven. Van arbeidsintensieve tot de steeds verder uitdijende kennisindustrie. Maar de financiële wereld was tot voor kort in Deventer ondervertegenwoordigd. Daar komt nu verandering in. Zo opende vermogensbeheerder Auréus een aantal maanden geleden een vestiging in Deventer. Lokale toegang tot de internationale wereld van beleggen en investeren? Hoe zit dat? We vragen het aan Kees Vijfhuizen, senior investment advisor van Auréus in Deventer.

Door Marcel Schoemaker

De aureus was in de tijd van Julius Caesar de enige puur gouden munt in het Romeinse Rijk. Hebben jullie iets met de Romeinen of was het gewoon een mooie combi met de geldwereld waarin jullie werkzaam zijn?

Er was een aantal effectenhuizen die samen zijn gegaan onder de naam Auréus. Die naam is geen toeval. Bij de bouw van het hoofdkantoor in Maastricht is daar in de grond een Romeinse aureus gevonden. Zo simpel kan het soms zijn.

Naast de negen bestaande vestigingen in Nederland en België kozen jullie voor een nieuwe vestiging in Deventer, de tiende. Had dat een speciale reden?

Andere plaatsen zijn ook langsgekomen. We wilden in elk geval ten oosten van de IJssel blijven. Ik kende Deventer al. Er heerst hier een bijzondere dynamiek. We zijn bewust zichtbaar voor de klant, in tegenstelling tot de trend die je nu ook wel bij grootbanken ziet.

Beleggen en investeren is voor veel mensen een andere wereld. Vaak omdat ze het geld niet hebben maar ook omdat er een andere taal lijkt te worden gesproken. Merken jullie dat ook als je met je klanten praat?

We kennen een aantal categorieën. Het ‘oude geld’ weet van de hoed en de rand. Dan zijn er ondernemers die bijvoorbeeld hun bedrijf hebben verkocht, die doen en denken graag mee. En je hebt de gelukvogels, die een loterij winnen of een onverwachte erfenis hebben gekregen. Die wil je goed adviseren, door naar ze luisteren en interesse te tonen.

 

Vorig artikelKoninklijke Erepenning voor Korfbalvereniging Devinco
Volgend artikelKoekstad radio een onverwacht succes in Deventer