woensdag, 5 oktober 2022

Oplevering 38 huurwoningen `Aan de Dijk` in de Rivierenwijk

DEVENTER – Amper een half jaar nadat de eerste paal de grond in ging, worden de woningen van woningcorporatie Rentree al opgeleverd. De woningen zijn energiezuinig, gasloos en fraai om te zien. De nieuwe bewoners ontvangen straat voor straat de sleutel en kunnen beginnen met inrichten en verhuizen.

Onder toeziend oog van Jaap Huibers (directeur Rentree) en Rob de Geest (wethouder Wonen) reikte woonmakelaar David Bakker van Rentree de eerste sleutel uit. Lindy Rabeling en Sepp Ruysink zijn de gelukkigen. “Het voelt alsof we de loterij hebben gewonnen,” vertellen ze enthousiast. “Letterlijk, want deze woning werd niet – zoals de andere – via inschrijfduur, maar via loting aangeboden. Superblij zijn we dus met deze woning, fijn dat alles nieuw is en je het nog helemaal naar je eigen zin kunt maken, we kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.”    

Elke woning telt  

Jaap Huibers (directeur bestuurder van Rentree) is blij met deze extra woningen. “Een thuis in Deventer, tegen een betaalbare huur daar staan wij voor als Rentree. En de vraag is groot dus elke woning die we kunnen toevoegen telt. Het is dan ook mooi dat we deze nieuwe woningen samen met Hegeman Bouwgroep hebben kunnen realiseren.” 

Wethouder Rob de Geest is ook blij met de nieuwbouw. “Fijn dat er extra betaalbare en duurzame woningen bijkomen in Deventer. De Rivierenwijk is de afgelopen jaren alleen maar mooier, beter en duurzamer geworden. Ook dit project maakt de wijk weer een stukje mooier. De Rivierenwijk is steeds meer klaar voor een duurzame toekomst!”   

Ook de bouw van Deltaplein vordert al flink 

Naast de Lidl wordt ook flink gebouwd. Hier komt een appartementengebouw met 43 sociale huurwoningen, ook van Rentree. Super energiezuinig en comfortabel en door de ligging – pal bij het winkelcentrum – en omdat ze gelijkvloers zijn, erg geschikt voor ouderen. De buitenkant van het gebouw is nagenoeg klaar, de nieuwe bewoners krijgen in het voorjaar van 2022 de sleutel. 

error: Content is protected !!