DEVENTER – Menig Deventenaar vraagt het zich af: hoe zal december er ook dit jaar weer uitzien? Deventer Marketing en Stichting Deventer Binnenstad Management hebben alles op alles gezet om er ondanks de maatregelen alsnog een prachtige maand van te maken. Net als vorig jaar wordt de feestmaand weer compleet anders dan dat je gewend bent. Maar het zal bijzonder als altijd zijn!

  • Bewonder de kerststad
  • Tips om veilig te winkelen
  • Horeca in de binnenstad
  • Veilig vieren doen we samen
  • Haal de binnenstad in huis

Er is weer flink uitgepakt om onze Hanzestad die magische uitstraling te geven waar we zo van houden. Tienduizenden lichtjes fonkelen je tegemoet en zelfs zonder het Dickens Festijn is het Bergkwartier feestelijk versierd. Het meest opvallend zijn de lichtobjecten die door de stad zijn verspreid. Waarschijnlijk zijn ze je niet ontgaan. Het Dickens- personage Scrooge verlicht met zijn kaars de Brink en een statig rendier waakt over het Lamme van Dieseplein. Bij de lichtobjecten zijn stoepstickers geplaatst met een QR-code die je met de camera van je mobiel kunt scannen. Zo kom je bij een online plattegrond en een route die je langs alle objecten brengt. Deze plattegrond kun je ook als flyer ophalen bij de VVV op de Brink 89.

Ben jij al druk met inkopen en inpakken? De feestmaand staat bekend om de topdrukte en die willen we dit jaar zo veel mogelijk spreiden. Je bent van harte welkom om te komen winkelen en de lokale winkeliers en horecazaken te steunen. Samen doen we dit op een veilige manier

De decoraties, de mogelijkheden die het internet biedt en de veerkracht van de ondernemers uit de stad: Deventer is klaar voor een fijne, maar veilige feestmaand. Dat we het in 2021 op een andere manier doen, is niet altijd makkelijk. Maar omarm vooral de gedachte dat we – in het echt, in gedachten, via een kaartje of online – samen kunnen zijn. Daar zijn de feestdagen voor!

Vervang je diner door een heerlijke lunch of geniet van een huisgemaakte cappuccino met een stuk gebak. Alle horecaondernemers in de Deventer binnenstad staan tot 17.00 uur graag voor je klaar!

De Deventer binnenstad is betoverd in de winter en dat mag gedeeld worden! Vanaf eind deze week vind je op de mooiste plekken Instagram- hotspots met deze sticker.

Ga je liever niet op pad? Wil je thuis van je favoriete maaltijd genieten? Op www.deventer.info/bezorgen vind je een overzicht van alle lokale ondernemers waar je kunt bestellen.

  • Begin op tijd met je kerstinkopen
  • Bestel bij je favoriete restaurant via www.deventer.info/bezorgen
  • Winkel doordeweeks of op de koopzondagen
  • Bekijk in onderstaande piek- en daluren tabel wanneer het minst druk is in de binnenstad

Vorig artikelDeventer Belt breidt uit met beeldbellen en koffiegesprekken
Volgend artikelSinterklaasfestijn met Meneer Kaktus op Winkelcentrum Boreel AFGELAST