DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag met 1-2 verloren van FC Twente. De ploeg van Kees van Wonderen kwam op voorsprong in De Adelaarshorst, maar moest in de slotfase twee tegentreffers incasseren van de bezoekers uit Enschede.

De eerste serieuze kansen van de wedstrijd vielen aan de kant van Go Ahead Eagles te noteren. Zo werd Luuk Brouwers in de 12e minuut weggestuurd door Boyd Lucassen, maar via een FC Twente-verdediger belandde de bal in het zijnet. Het bleek het begin van een vermakelijke wedstrijd in De Adelaarshorst. Zo kreeg Isac Lidberg twee minuten na de kans van Brouwers ook een grote mogelijkheid: zijn poging strandde op FC Twente-keeper Lars Unnerstall. Unnerstalls teamgenoot Michel Vlap werd direct daarna gevaarlijk, want zijn mogelijkheid belandde op de lat. Niet veel later kreeg Jayden Oosterwolde ook een mogelijkheid namens de Tukkers, maar zijn schot vloog over het doel van Warner Hahn.

Go Ahead Eagles speelde een goede eerste helft aan de Vetkampstraat. Zo raakte Inigo Córdoba in de 26e minuut de paal. Dertien minuten later was het wel raak voor de van een schorsing teruggekeerde Spanjaard: uit een hoekschop schoot Córdoba de 1- 0 tegen de touwen.

Na de pauze vielen de eerste kansen opnieuw aan de kant van Go Ahead Eagles te zien. Zo kregen Ragnar Oratmangoen en Mats Deijl na een goed uitgevoerde counter mogelijkheden om de score te verdubbelen. Niet veel later kreeg Córdoba een kans om z’n tweede van de middag te maken. Hij vond Unnerstall op zijn weg.

Ondanks dat Go Ahead Eagles vrijwel niets weggaf maakte FC Twente in de 79e minuut de gelijkmaker. Het was Ricky van Wolfswinkel die namens de Enschedeërs uit een hoekschop de 1-1 maakte. Niet veel later werd het 1-2 voor FC Twente; Ramiz Zerrouki schoot de bal vanaf ruim twintig meter strak in de bovenhoek. Tot een echt slotoffensief kwam Go Ahead Eagles vervolgens niet meer, waardoor FC Twente uiteindelijk met een 1-2 zege Deventer verliet. (Bron: GA-Eagles.nl)