DEVENTER – Op woensdag 12 januari overhandigt Extinction Rebellion Deventer e.o. haar 3 eisen aan wethouder Carlo Verhaar (duurzaamheid en milieu).

Aan het begin van het nieuwe jaar wil Extinction Rebellion Deventer e.o. andermaal de urgentie van de klimaatcrisis, waar we ook in Deventer mee te maken hebben, overbrengen aan gemeenteraad, B&W en burgers van Deventer. De klimaatcrisis is nu, en onze lokale overheid kan maatregelen niet uitstellen.

Op woensdag 12 januari, 15.30 uur, overhandigen bezorgde burgers een ansichtkaart met de beste wensen voor het nieuwe jaar aan wethouder Carlo Verhaar bij het gemeentehuis aan het Grote Kerkhof. Daarnaast brengen zij nogmaals de drie eisen van Extinction Rebellion over:

  1. Wees eerlijk
  2. Doe wat nodig is
  3. Laat burgers beslissen

Daarnaast komt ‘noodburgemeester’ Rona Konigin in actie, met een nieuwjaarsspeech.