dinsdag, 5 december 2023

Gesprek met supporters en business partners GAE over 1/3 stadioncapaciteit

DEVENTER – Woensdag  is er een (digitale) ontmoeting geweest tussen de KNVB en de clubs uit het betaalde voetbal aangaande de nieuwe coronamaatregelen, waardoor de Nederlandse stadions weer 1/3 van hun stadioncapaciteit mogen benutten voor het verwelkomen van toeschouwers.

“De inhoud en uitkomst van het overleg met de KNVB en andere BVO’s willen we de komende periode delen met verschillende geledingen van onze club”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop.

“Go Ahead Eagles heeft heel veel moeite met een stadionbezettingsgraad van slechts 1/3, aangezien club én supporters hier niet mee geholpen zijn en er dus van een versoepeling feitelijk geen sprake is. We gaan dan ook graag het gesprek aan met onder meer het bestuur van de Supportersvereniging, woordvoerders van andere supportersgroeperingen en leden van onze Business Club om te vernemen hoe zij tegen het besluit aankijken dat gisteravond door de Nederlandse regering naar buiten is gebracht. En hoe men aankijkt tegen een besluit zoals dat bijvoorbeeld vandaag door FC Twente is genomen: alles of niets.

Hopelijk kunnen we samen tot ideeën komen om de landelijke overheid ervan te overtuigen dat een stadionbezettingsgraad van minstens 2/3 écht verantwoord en veilig kan, óók in de huidige fase van de coronapandemie.”

error: Content is protected !!