DEVENTER – Tijdens de Nationale voorleesdagen kwam Kootje, de mascotte van Go Ahead Eagles  langs om voor te lezen. Het doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Op vrijdag 4 februari mochten de peuters van Kindercentrum ’t Nestje van Kindernet op bezoek gaan bij het voetbal stadion. Daar ontving voetballer Martijn de kinderen en pedagogisch medewerkers om voor te lezen uit het boek ‘ Vos gaat een stukje rijden! ‘

De kinderen hadden zelf hun eigen mascotte mee genomen om neer te zetten op de tribune. Wat een ervaring voor de kinderen om in het voetbalstadion te mogen zijn, een plek waar de meeste kinderen meerdere keren in de week langs rijden. De kinderen vonden het prachtig en genoten zichtbaar. Ze mochten plaats nemen op de tribune en daar werden ze door Martijn voorgelezen.
De kinderen hadden zelf een voetbalstadion gemaakt, van kunstgras met handjes erop. En gaven dit om te bedanken voor deze geweldige ochtend