DEVENTER – Zaterdagmorgen omstreeks 00.40 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Nico Bolkesteinlaan. Bij het ongeval raakte de auto van de weg en kwam in botsing met een boom. De bestuurder en een inzittende raakten gewonden. Het gaat om een 18–jarige man uit Schalkhaar en een 18–jarige man uit Deventer. De inzittende die is overleden, is een 17-jarige man uit Deventer.

Volgens de Officier van Dienst (OVD) van de politie kwam de bestuurder van de auto er zonder noemenswaardige verwondingen vanaf, maar is hij ter controle wel even naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de passagiers raakte zwaargewond en is met spoed naar het naastgelegen ziekenhuis vervoerd. Een tweede passagier is nog gereanimeerd door hulpverleners, maar kon niet meer gered worden en overleed ter plaatse.

Het gaat volgens de OVD om ‘jonge jongens’, naar schatting tussen de 18 en 20 jaar. In de loop van zaterdagochtend maakt de politie hier meer over bekend. De Officier van Dienst benadrukte dat er op het eerste gezicht en uit eerste onderzoek geen aanwijzingen zijn voor het gebruik van alcohol, verdovende middelen of lachgas.

De brandweer heeft een deel van de auto open geknipt voor de hulpverlening. Als gevolg van de aanrijding konden portieren niet meer open. Ook is het motorblok door de klap van de aanrijding uit de auto geschoten.

De Nico Bolkesteinlaan werd na het ongeval volledig afgesloten voor verkeer, waardoor het Deventer Ziekenhuis – dat een paar honderd meter verderop aan dezelfde weg ligt – vrijwel de hele nacht vanaf de centrumzijde niet bereikbaar was. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie deed uitgebreid onderzoek naar het ongeval, waarna het voertuig werd geborgen en de weg weer kon worden vrijgegeven.