DEVENTER – Go Ahead Eagles bereikte het droevige bericht dat op dinsdag 1 februari, in de vroege ochtend, Theo van Noesel op 81-jarige leeftijd is overleden. De oudere generatie supporters van Go Ahead Eagles zal Theo vooral kennen vanwege zijn stem; hij was vroeger jarenlang stadionspeaker van de club.

Behalve een liefhebber en supporter van Go Ahead Eagles zullen we Theo voor altijd blijven herinneren als een gezellige, bruisende man. Zijn markante persoonlijkheid wist Theo perfect over te brengen in zijn functie als stadionspeaker. Robert Heukels besteedde vorige maand in zijn rood-gele column voor Deventer Voetbal nog aandacht aan Theo van Noesel in een veelzeggende passage: “Mijn seizoenkaart zat vol met knipjes, want ik sloeg nooit over, dribbelde steevast met wat vrienden van Daventria aan de Brinkgreverweg naar binnen, trappetje op, programmaboekje in de knuisten en dan las stadionspeaker Theo van Noesel met gedragen stem de opstelling van onze helden voor.” Verder vertelt Robert: “Theo was de stem van de generatie, zoals Rob de Jong dat nú is.” Theo van Noesel was bovendien gedurende een periode bestuurslid van Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles wenst zijn vrouw Vanessa en verdere dierbaren van Theo veel sterkte toe met dit verlies.