“Als je jezelf steeds beter leert kennen, de dingen doet die je leuk vindt, en bent met mensen die je liefhebt, dan ga je het soort leven leiden dat bij je past. En dan gaan je ogen ook stralen.” En mensen daarbij helpen, daar krijgt Birgit Harms shining eyes van! Zij mag zich sinds 1 januari de trotse eigenaresse noemen van haar gelijknamige bedrijf. “Mijn energie krijg ik door mensen te helpen zich verder te ontwikkelen en te komen tot hun eigen authenticiteit, te worden wie ze werkelijk zijn. Shining Eyes is voor iedereen die graag wil groeien als mens, zowel thuis als op het werk. We lopen er allemaal wel eens tegenaan dat we dingen beter of anders willen doen. Denk maar eens aan meer balans willen tussen werk en privé of beter je grenzen leren aangeven. Dat zijn maar een paar voorbeelden. Ook leidinggevenden die zich willen ontwikkelen in hun leiderschap of teams die beter met elkaar willen leren samenwerken, kunnen bij mij terecht.”

Birgit heeft jarenlang gewerkt in de TBS en de GGZ, de laatste tien jaar als manager. Ze heeft al veel mensen en teams gecoacht en begeleid. En ze is zich altijd blijven ontwikkelen. “Ik heb mij onder andere verdiept in positieve gezondheid en dienend leiderschap. Waarden die daarin centraal staan, die staan bij mij ook centraal. Authenticiteit, moed, vrijheid. En de mens staat in zijn of haar geheel centraal.  Ik houd mensen een spiegel voor en stel vooral veel vragen. Vragen die helpen om zelf tot inzichten te komen en eigen antwoorden te vinden. Ik loop mee in je ontwikkeling, letterlijk, want alle sessies brengen we in principe buiten door.”

Inmiddels zijn er talloze wetenschappelijke onderzoeken die laten zien wat het positieve effect van de natuur is op onze gezondheid en ons welzijn. Daarom zoekt Birgit de combi met de natuur. “Tijd doorbrengen in de natuur zorgt voor een dalende bloeddruk, het afnemen van stresshormonen en het verbetert het immuunsysteem.” Een fikse wandeling in het groen brengt bovendien hoofd en hart meer met elkaar in verbinding, waardoor je vervolgens ook dichter bij je eigen natuur, intuïtie én dus je eigen oplossingen komt. Een coachingsessie met Birgit vindt dan ook plaats in een mooi bos of natuurgebied.

Wie geïnteresseerd is om met Birgit een traject te volgen kan haar bellen of mailen voor een vrijblijvende kennismaking. Op haar website kun je ook lezen over verschillende vergoedingsmogelijkheden vanuit werkgevers, bijvoorbeeld inzet loopbaan- of opleidingsbudget. Shining Eyes/Coaching en Training, tel: 06 28437479, birgit@shining-eyes.nl
www.shining-eyes.nl